add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Schab nadziewany salami z puree ziemniaczanym

Schab nadziewany salami z puree ziemniaczanym

Składniki:

  • 20 dkg Oryginalnego węgięrskiego salami
  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 8 plastrów sera cheddar
  • sos chili Piri-Piri
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do nasmarowania naczynia żaroodpornego
  • 1 kg ziemniaków
  • 15 dkg masła
  • mleko

 

Przygotowanie:

  1. Usuń osłonkę z salami, pokrój w paski, nadziej nimi oczyszczone mięso. Posól i popieprz, nie zapomnij też o sosie chili Piri-Piri.
  2. Lekko nasmaruj naczynie ognioodporne tłuszczem. Połóż w nim schab, piecz w 180 stopniach pod przykryciem przez 60 minut.
  3. Następnie połóż na mięso plastry sera i opiekaj w kolejnych 200 stopniach przez 10 minut bez przykrycia. Upieczony schab pokrój w plastry.
  4. Jako dodatek polecamy jedwabiście miękkie puree ziemniaczane: ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, zgnieć je, a na koniec wymieszaj z masłem i mlekiem do uzyskania piany.
 

Czas przygotowania: 90 minut, 4 porcje

Smacznego!