Kategorie
- Alimpex
- Alpha Gefsi
- Antipasto
- Bapa
- Baro (4)
- Beef Jerky (2)
- Bekony i boczki (4)
- Bekony, boczki / dojrzewający (4)
- Bekony, boczki / kostki, paski
- Bekony, boczki / lada tradycyjna
- Bekony, boczki / plastry (4)
- Bekony, boczki / wędzony (2)
- Bezglutenowe (32)
- Breu (4)
- Casa Modena (2)
- Casademont 1956 Meat, S.L. (3)
- Casaponsa (6)
- Castellino (4)
- Chorwacja (8)
- Czechy (6)
- Dania gotowe (1)
- Delikatesas
- Dipy i sosy
- Dobro (8)
- Engros (5)
- Fine Gusto (2)
- Francja (8)
- Gierlinger (1)
- Grecja
- Hame
- Hermann Wein (7)
- Hiszpania (20)
- J.Vila (7)
- Kiełbasy (33)
- Kiełbasy / chorizo i salchichon (3)
- Kiełbasy / dojrzewająca (30)
- Kiełbasy / Fuet (11)
- Kiełbasy / lada tradycyjna (7)
- Kiełbasy / plastry (4)
- Kiełbasy / suszona (8)
- Kiełbasy / sztuki (22)
- Kiełbasy / z dodatkami (11)
- Klümper (1)
- Kmotr (1)
- Kometa
- Kometa / Pedranzini (3)
- Krahulík (1)
- Kraj pochodzenia
- La Selva
- Bacon
- Bacon dojrzewający
- Bacon niemcy
- Bacon niemiecki
- Bacon plastry
- Bacon surowy
- Bacon szwarcwaldzki
- Bacon w plastrach
- Bacon wieprzowy
- Bacon wędzony
- Bacon z niemiec
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez soi
- Bez sztucznych barwników
- Bez wzmacniaczy smaku
- Bezglutenowa
- Bezglutenowy
- Boczek dojrzewający
- Boczek niemcy
- Boczek niemiecki
- Boczek plastry
- Boczek surowy
- Boczek szwarcwaldzki
- Boczek w plastrach
- Boczek wieprzowy
- Boczek wędzony
- Boczek z niemiec
- Boczek ze szwarcwaldu
- Do jajecznicy
- Do krojenia
- Do lady tradycyjnej
- Dojrzewająca
- Dojrzewające
- Dojrzewający
- Drobiowa
- Drobiowe
- Hermann wein
- Indycze
- Kiełbasa dojrzewająca
- Kiełbasa drobiowa
- Kiełbasa drobno rozdrobniona
- Kiełbasa pikantna
- Kiełbasa surowa
- Kiełbasa wieprzowa
- Kiełbasa wędzona
- Kiełbasa z czerwoną papryką
- Kiełbasa z indykiem
- Kiełbasa z serem
- Kostka
- Lada tradycyjna
- Lekka przekąska
- Lekka szynka
- Light
- Niemcy
- Niemiecka
- Niemiecki
- Niemieckie
- Niemieckie salami
- Oryginalna szynka szwarcwaldzka
- Paprykowa
- Paprykowe
- Paprykowy
- Pikantna
- Pikantne
- Pikantny
- Plastry
- Przystawki
- Salami
- Salami białe
- Salami do krojenia
- Salami do lady tradycyjnej
- Salami dojrzewające
- Salami drobiowe
- Salami drobno rozdrobnione
- Salami fiesta
- Salami lada tradycyjna
- Salami niemcy
- Salami niemieckie
- Salami rogal
- Salami surowe
- Salami suszone
- Salami sztuka
- Salami sztukowe
- Salami texas
- Salami w całości
- Salami w kawałku
- Salami westfalskie
- Salami wieprzowe
- Salami wędzone
- Salami z czerwoną papryką
- Salami z dodatkiem
- Salami z indykiem
- Salami z niemiec
- Salami z serem
- Salami z zielonym pieprzem
- Surowa
- Surowy
- Suszona
- Suszona powietrzem
- Szynka bezglutenowa
- Szynka dietetyczna
- Szynka dojrzewająca
- Szynka lekka
- Szynka light
- Szynka niemcy
- Szynka niemiecka
- Szynka plastry
- Szynka surowa
- Szynka suszona powietrzem
- Szynka szwarcwaldzka
- Szynka w kostce
- Szynka w kostkach
- Szynka w plastrach
- Szynka wędzona
- Szynka z niemiec
- Szynka z szwarcwaldu
- Szynka z ziołami
- T1 fleischwaren
- W całości
- W kawałku
- W kostce
- W plastrach
- Wein
- Wieprzowa
- Wieprzowe
- Wieprzowy
- Wędzona
- Wędzone
- Wędzony
- Z dodatkiem mięsa drobiowego
- Z dodatkiem mięsa indyczego
- Z dodatkiem papryki
- Z drobiu
- Z indyka
- Z indykiem
- Z niemiec
- Z papryką
- Z ziołami
- Zestaw przystawek
- Zioła
OSTATNIO OGLĄDANE
Wędliny niemieckie
Ta kuchnia jest bardzo dobrze znana również i w Polsce. Cenimy ją za różnorodność, bogaty aromat potraw, kruchą konsystencję mięsa – na granicy łamliwości – i unikalny dobór przypraw, który pozwala na wydobycie pełni smaku wędliny. Znajdziesz tu zarówno boczek, szynkę, jak i salami westfalskie. Przekonaj się, jakie jeszcze przysmaki z Niemiec możemy Ci zaoferować w tej kategorii.
Jak jeść dojrzewające wędliny niemieckie?
Tego typu artykuły najlepiej odnajdują się jako przystawki lub ich znaczący składnik. Naturalny smak mięsa, jaki czuć w dojrzewających produktach (do takich należy m.in. szynka szwarcwaldzka), zawsze wybija się na pierwszy plan w rozmaitych kompozycjach kulinarnych. Doskonale smakują także w towarzystwie tostów lub serów. Boczek szwarcwaldzki zachwyca sauté, ale można go połączyć ze słodkimi owocami, np. figami. Niezależnie od tego, jaki typ wędliny dojrzewającej wybierzesz, pamiętaj, że powinna zostać bardzo cieniutko pokrojona. Podobnie postępuj też z salami westfalskim.