OSTATNIO OGLĄDANE
Wędliny niemieckie
Ta kuchnia jest bardzo dobrze znana również i w Polsce. Cenimy ją za różnorodność, bogaty aromat potraw, kruchą konsystencję mięsa – na granicy łamliwości – i unikalny dobór przypraw, który pozwala na wydobycie pełni smaku wędliny. Znajdziesz tu zarówno boczek, szynkę, jak i salami westfalskie. Przekonaj się, jakie jeszcze przysmaki z Niemiec możemy Ci zaoferować w tej kategorii.
Jak jeść dojrzewające wędliny niemieckie?
Tego typu artykuły najlepiej odnajdują się jako przystawki lub ich znaczący składnik. Naturalny smak mięsa, jaki czuć w dojrzewających produktach (do takich należy m.in. szynka szwarcwaldzka), zawsze wybija się na pierwszy plan w rozmaitych kompozycjach kulinarnych. Doskonale smakują także w towarzystwie tostów lub serów. Boczek szwarcwaldzki zachwyca sauté, ale można go połączyć ze słodkimi owocami, np. figami. Niezależnie od tego, jaki typ wędliny dojrzewającej wybierzesz, pamiętaj, że powinna zostać bardzo cieniutko pokrojona. Podobnie postępuj też z salami westfalskim.