Składniki:
- 1 opakowanie Fueta z figami
- 600g mieszanki sałat
-
400g gruszki250g pomidorków koktailowych
- 150g pistacji, orzechów włoskich
- 90ml oliwa z oliwek
- 40ml ocet winny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Kiełbasę Fuet z figami pokroić w plastry, pomidorki koktailowe - na połówki, orzechy - drobno.
2. Gruszkę pokroić w łódeczki i podsmażyć na suchej patelni grillowej.
3. Podgrzać orzechy na suchej patelni, aż nabiorą charakterystycznego orzechowego smaku.
Do orzechów dodać olej, sól, pieprz, olej, ocet i wymieszać.
4. Do mieszanki sałat dodać pomidorki, kiełbasę, wymieszać i wyłożyć na półmisek.
5. Położyć gruszkę, polać dressingiem orzechowym.
Czas przygotowania: 35 minut, 4 porcje
Smacznego!