Składniki:
- 2 opakowania Oryginalnej Szynki Szwarcwaldzkiej
- po 500g białych i zielonych szparagów
- 1 opakowanie świeżego sera (200g)
- 1 łyżeczka masła
- 1 szczypta cukru
- 4 jajka na twardo
- zielona pietruszka
- świeżo zmielony pieprz
-
sól
Przygotowanie:
1. Umyj i obierz szparagi. Zagotuj 1,5 litra słonej wody z masłem i cukrem. Dodaj szparagi. Gotuj przez 10 minut, dobrze odcedź i odstaw do ostygnięcia.
2. Obierz jajka i pokrój w drobną kostkę. Umyj natkę pietruszki, obierz liście, drobno posiekaj. Wymieszaj z jajkami i świeżym serem. Dopraw solą i pieprzem.
3. Ułóż obok siebie 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej, posmaruj kremem, przykryj szparagami i zawiń.
4. Tak przygotowaną roladkę potnij na kawałki wg uznania. Podawaj ze świeżym chlebem.
Czas przygotowania: 30 minut, 4 porcje
Smacznego!