Oct 29, 2024
Ratatouille z ziołami i kiełbasą salchichon
Składniki:
- 450g Salchichon
- 450g bakłażana
- 450g pomidorów
- 450g papryki
- 450g cukini
- 50g cukini
- 30ml oliwy z oliwek
- 20g bazylii
- 15g czosnku
- 10g tymianku
- 10g rozmarynu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Pokrój pomidory i wrzuć do wrzątku na 1 minutę, następnie włóż do lodowatej wody, następnie zdejmij skórkę, pokrój w krążki.
- Cukinię, bakłażany, paprykę i kiełbasę pokrój w krążki. Drobno posiekaj tymianek, rozmaryn, czosnek.
- Warzywa podsmaż na patelni, dopraw solą pieprzem.
- Warzywa i kiełbasę układaj w naczyniu do pieczenia naprzemiennie. Posyp ziołami, czosnkiem i piecz przez 15 minut w 180 stopniach.
- Udekoruj gotowe danie listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut, 4 porcje
Smacznego!