add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Penne z krewetkami i pikantną Nduja Calabrese

Penne z krewetkami i pikantną Nduja Calabrese

Składniki:

  • 50 g pikantnej NDUJA Calabrese
  • 250 g makaronu penne rigate
  • 16 obranych krewetek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sól

 

Przygotowanie:

  1. Cebulę posiekaj i zeszklij ją na patelni z kilkoma łyżkami oliwy. 
  2. Gdy cebula się zezłoci, dodaj Nduja i wymieszaj, aby nadać potrawie smak. 
  3. Teraz dodaj do patelni obrane krewetki i smaż przez kilka minut. 
  4. W międzyczasie ugotuj penne rigate al dente. Gdy makaron będzie gotowy, odcedź i wrzuć do garnka z sosem, dodaj chochlę wody z gotowania i gotuj przez dwie minuty, mieszając.

Czas przygotowania: 40 minut, 2 porcje

Smacznego!