Oct 29, 2024
Chorizo z pieczonymi warzywami i twarogiem
Składniki:
- 200g Chorizo
- 1 papryka
- 1 bakłażan
- 1 pomidor
- 40ml oliwy z oliwek
- 10g kolendry
- 5g kiełków
- 70g serka śmietankowego
- 2 ząbki czosnku
- 5g bazyli
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Wyłóż paprykę, pomidora, bakłażana na blachę do pieczenia, polej oliwą i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut. Następnie ostudź, obierz i drobno posiekaj.
- Dodaj drobno posiekany czosnek, zioła, sól, pieprz, olej, ocet i dobrze wymieszaj. Gotową masę przenieś do torebki cukierniczej. Serek śmietankowy również włóż do oddzielnej torebki cukierniczej.
- Skręć chorizo w wachlarz, włóż do porcelanowych łyżek, wyciśnij upieczone warzywa, na wierzchu wyciśnij serek. Udekoruj kiełkami.
Czas przygotowania: 60 minut, 6 porcji
Smacznego!