add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Saltufo® w panini z burratą i szpinakiem

Saltufo® w panini z burratą i szpinakiem

Składniki / na 2 panini: 

  • 2 drobno posiekane Saltufo®
  • 2 bułki panini
  • 1 kulka burraty
  • 1 ekologiczna pomarańcza
  • 100 g młodego szpinaku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie:

  1. Przesortuj szpinak, umyj go, osusz, a następnie dopraw solą i pieprzem. Pokrój burratę w plasterki. Umyj pomarańczę w gorącej wodzie i osusz.
  2. Przekrój bułki panini poziomo. Skrop każdą połówkę 1/2 łyżki oliwy z oliwek od strony przecięcia i posyp skórką pomarańczową. Na dolną połówkę połóż szpinak, następnie burratę, Saltufo® i na koniec ponownie szpinak.
  3. Połóż górną połówkę na wierzchu i skrop pozostałą oliwą z oliwek. Na koniec upiecz gotowe panini na grillu kontaktowym, aż będą chrupiące. 

Smacznego!