Saltufo® w panini z burratą i szpinakiem
Składniki / na 2 panini:
- 2 drobno posiekane Saltufo®
- 2 bułki panini
- 1 kulka burraty
- 1 ekologiczna pomarańcza
- 100 g młodego szpinaku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Przesortuj szpinak, umyj go, osusz, a następnie dopraw solą i pieprzem. Pokrój burratę w plasterki. Umyj pomarańczę w gorącej wodzie i osusz.
- Przekrój bułki panini poziomo. Skrop każdą połówkę 1/2 łyżki oliwy z oliwek od strony przecięcia i posyp skórką pomarańczową. Na dolną połówkę połóż szpinak, następnie burratę, Saltufo® i na koniec ponownie szpinak.
- Połóż górną połówkę na wierzchu i skrop pozostałą oliwą z oliwek. Na koniec upiecz gotowe panini na grillu kontaktowym, aż będą chrupiące.
Smacznego!