Oct 29, 2024
Paella z owocami morza
Składniki:
- Zestaw do paelli OWOCE MORZA ( z patelnią lub bez )
- ulubione owoce morza
Przygotowanie:
- Na patelnię do paelli wlać oliwę i podgrzać na średnim ogniu. Opcjonalnie, aby nadać potrawie osobistego charakteru, można podsmażyć kawałki kalmarów i krewetek, małży lub innych owoców morza (składniki nie są wliczone w cenę).
- Dodać ryż i mieszać przez 1-2 min
- Dodać suszony bulion i dobrze rozprowadzić. Dodać 750 ml ciepłej wody (3 szklanki) i zwiększyć ogień do średnio-wysokiego
- Gotować na średniej intensywności przez pierwsze 10 minut. Następnie zmniejszyć ogień do średniego, aż ryż wchłonie cały płyn (jeszcze ok. 10 minut)
- Wyłączyć ogień i pozwolić paelli odpocząć 5 minut przed podaniem.
Wskazówka: ciepło powinno być równomiernie rozłożone na dnie patelni do paelli.
Zobacz jakie to proste!
https://youtu.be/OHX8YaKpgCc?feature=shared
Czas przygotowania: 20-25 minut, 2 porcje
Smacznego!