add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Mozzarella di bufala z pomidorami, trufląi i Saltufo®

Mozzarella di bufala z pomidorami, trufląi i Saltufo®

Składniki / na 4 porcje:  

  • 2 opakowania Saltufo®
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g pomidorów
  • 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek
  • sól, pieprz i cukier
  • 4 łyżki białego wina
  • 200 g mozzarelli di bufala
  • 1 mała trufla
  • świeże oregano

 

Przygotowanie:

  1. Szalotkę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, a pomidory w ćwiartki. 
  2. Mozzarellę di bufala ( lub inną, jaką lubisz ) porwij na małe kawałki.
  3. Rozgrzej oliwę na patelni, zeszklij szalotkę i czosnek. Dodaj pomidory i krótko podsmaż. 
  4. Dopraw solą, pieprzem i cukrem, a następnie zdeglasuj białym winem.
  5. Przełóż ragout pomidorowy do miseczek, dodaj mozzarellę di bufala.
  6. Dodaj plasterki Saltufo® i udekoruj świeżo startymi truflami i oregano. 
  7. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

 Smacznego!