Mozzarella di bufala z pomidorami, trufląi i Saltufo®
Składniki / na 4 porcje:
- 2 opakowania Saltufo®
- 2 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 500 g pomidorów
- 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek
- sól, pieprz i cukier
- 4 łyżki białego wina
- 200 g mozzarelli di bufala
- 1 mała trufla
- świeże oregano
Przygotowanie:
- Szalotkę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, a pomidory w ćwiartki.
- Mozzarellę di bufala ( lub inną, jaką lubisz ) porwij na małe kawałki.
- Rozgrzej oliwę na patelni, zeszklij szalotkę i czosnek. Dodaj pomidory i krótko podsmaż.
- Dopraw solą, pieprzem i cukrem, a następnie zdeglasuj białym winem.
- Przełóż ragout pomidorowy do miseczek, dodaj mozzarellę di bufala.
- Dodaj plasterki Saltufo® i udekoruj świeżo startymi truflami i oregano.
- Podawaj z chrupiącym pieczywem.
Smacznego!