add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Szparagi zapiekane w plastrach boczku

Szparagi zapiekane w plastrach boczku

Składniki:

  • 1 opakowanie Premium Bacon 100g
  • 500 g zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • świeże zioła do podania
 

Przygotowanie:

  1. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki.
  2.  Zawiń je w plastry boczku. Następnie posmaruj oliwą z oliwek.
  3.  Ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Wstaw do  piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, aż bacon się przyrumieni. Możesz również usmażyć na patelni, na patelni grillowej lub na grillu.
  5. Przypraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

 

 Czas przygotowania: 30 minut

 Smacznego!