add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Smażone szparagi w szynce serrano z sosem holenderskim

Smażone szparagi w szynce serrano z sosem holenderskim

Składniki:

  • 150g Szynki serrano
  • 600g szparagów
  • 2 jajka
  • 200g masła
  • 1 cytryna
  • 50ml białego wina
  • 40ml oliwy z oliwek
  • 200g mieszanki sałat
  • 200g małych pomidorków
  • sól i pieprz do smaku 

 

Przygotowanie:

  1. Gotuj szparagi w osolonej wodzie przez 2 minuty, następnie odsącz na durszlaku.
  2. Owiń szparagi plastrami szynki i usmaż na patelni.
  3. Rozpuść masło. Oddziel żółtka, dodaj sól, pieprz, sok z cytryny, wino i wstaw do kąpieli wodnej cały czas mieszając. Gdy tylko masa zacznie gęstnieć wlej masło i intensywnie wymieszaj, zdejmij z ognia.
  4. Polej szparagi sosem wg swojego uznania.  Podawaj z sałatą i pomidorami.

 

Czas przygotowania: 20 minut, 4 porcje

Smacznego!