add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Chłodnik Salmorejo, zupa krem pomidorowy z fuetem serowym

Chłodnik Salmorejo, zupa krem pomidorowy z fuetem serowym

Składniki:

  • 110g fueta z serem pleśniowym Cabrales
  • 1,6kg pomidorów dobrej jakości
  • 200g czerstwego chleba
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 50ml oliwy z oliwek
  • 20ml octu winnego
  • 20g czosnku
  • 3 jajka
  • sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

  1. Ugotuj jajka.
  2. Natnij pomidory, wrzucić do wrzącej wody na 1 minutę, następnie do wody z lodem, zdejmij skórkę, dowolnie pokrój.
  3. Chleb namocz w zimnej wodzie, drobno posiekaj cebulę i czosnek, drobno posiekaj kiełbasę.
  4. Do pomidorów dodaj sól, pieprz, cebulę, czosnek, ocet, chleb i zmiel blenderem na gładką masę.
  5. Zupę przelej do miseczek, dodaj jako i kiełbasę. Podawaj na zimno.
 

Czas przygotowania: 50 minut, 4 porcje

Smacznego!