add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Roladki z szynki i szparagów

Roladki z szynki i szparagów

Składniki:

  • 2 opakowania Oryginalnej Szynki Szwarcwaldzkiej
  • po 500g białych i zielonych szparagów
  • 1 opakowanie świeżego sera (200g)
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 szczypta cukru
  • 4 jajka na twardo
  • zielona pietruszka
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

 

Przygotowanie:
1. Umyj i obierz szparagi. Zagotuj 1,5 litra słonej wody z masłem i cukrem. Dodaj szparagi. Gotuj przez 10 minut, dobrze odcedź i odstaw do ostygnięcia.
2. Obierz jajka i pokrój w drobną kostkę. Umyj natkę pietruszki, obierz liście, drobno posiekaj. Wymieszaj z jajkami i świeżym serem. Dopraw solą i pieprzem.
3. Ułóż obok siebie 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej, posmaruj kremem, przykryj szparagami i zawiń.
4. Tak przygotowaną roladkę potnij na kawałki wg uznania. Podawaj ze świeżym chlebem.

 

Czas przygotowania: 30 minut, 4 porcje

Smacznego!