add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Ślimaki pizzowe z szynką pieczoną z piersi indyką Kometa i żółtym serem

Ślimaki pizzowe z szynką pieczoną z piersi indyka i żółtym serem

Składniki:

  • 2 opakowania szynki pieczonej z piersi indyka
  • 1 opakowanie gotowego ciasta, spodu do pizzy
  • 140 g sosu do pizzy
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czerwona cebula
  • 20 kg sera
  • trochę oleju jadalnego
  • trochę wody
 

Przygotowanie:


  1. Drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją na odrobinie oleju, aż będzie przezroczysta. 
  2. Dodaj sos do pizzy i wodę (możesz dodać trochę więcej) i wymieszaj. Gdy się zagotuje, dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj sos, aż zgęstnieje. 
  3. Na ciasto rozłóż sos według własnego uznania. Na sos rozłóż szynkę a następnie posyp startym serem. 
  4. Zwiń dobrze ciasto, następnie pokrój je na plastry o grubości 2 centymetrów i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz w trybie pieczenia góra-dół przez 15-25 minut.

 

Zobacz jak prosto!

Czas przygotowania: 60 minut

Smacznego!