Aug 30, 2024
Paella z owocami morza
Składniki:
- Zestaw do paelli OWOCE MORZA 265g
- ulubione owoce morza: kalmary, krewetki, małże
Przygotowanie:
- Na patelnię do paelli ( nie dołączona do zestawu - zestaw z patelnią do zakupienia tutaj ) wlać oliwę i podgrzać na średnim ogniu.
- Podsmażyć ulubione owoce morza: kawałki kalmarów i krewetek, małży lub innych.
- Dodać ryż i mieszać przez 1-2 min.
- Dodać suszony bulion i dobrze rozprowadzić. Dodać 750 ml ciepłej wody (3 szklanki) i zwiększyć ogień do średnio-wysokiego.
- Gotować na średniej intensywności przez pierwsze 10 minut. Następnie zmniejszyć ogień do średniego, aż ryż wchłonie cały płyn (jeszcze ok. 10 minut).
- Wyłączyć ogień i pozwolić paelli odpocząć 5 minut przed podaniem.
Wskazówka: ciepło powinno być równomiernie rozłożone na dnie patelni do paelli.
Czas przygotowania: 20-25 minut, 2 porcje
Ciesz się posiłkiem jak z hiszpańskiej restauracji. Zobacz jakie to proste!
https://youtu.be/OHX8YaKpgCc?feature=shared
Smacznego!