add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Zupa marchewkowa z boczkiem

Zupa marchewkowa z boczkiem

Składniki:

  • opakowanie chudego Boczku
  • 500g marchewki
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietany
  • 150 g crème fraiche
  • 75 ml sherry
  • 2–3 cm korzeń imbiru
  • 1 pęczek świeżej natki pietruszki
  • 1–2 łyżki (15–30g) masła
  • sól i grubo zmielony pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

  1. Imbir obrać i posiekać. Pietruszkę opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
  2. Marchewki obrać, oczyścić, pokroić w równe plastry i podsmażyć na patelni z gorącym masłem. Następnie zalać patelnię sherry, wlać wywar warzywny, dodać imbir i gotować na średnim ogniu około 20 minut.
  3. Do zupy dodać śmietanę, przecier i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Plastry boczku ułożyć na szaszłykach w falistą formę i smażyć na patelni z obu stron, aż będą chrupiące.
  5. Zupę podawać z szaszłykami z bekonu i ozdobą z pietruszki.

 

Czas przygotowania: 40 minut, 4 porcje

Smacznego!