add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Gnocchi z salami

Gnocchi z salami

Składniki:

  • 200g Salami Negroni
  • 350g świeżych klusek gnocchi
  • 350g przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • tarty parmezan
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

 Przygotowanie:

1. Cebulę pokrojoną w plastry podsmażyć na oliwie, dodać salami pokrojone w plastry lub kostkę i dobrze przyrumienić.
2. Zalać przecier pomidorowy odrobiną soli i gotować przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Ugotować gnocchi w osolonej wodzie, a gdy będą al dente, odsączyć je i wrzucić na patelnię, na której przygotowane jest salami ragù.
4. Połączyć sos pomidorowy z kluskami. Podawać ze startym parmezanem.

 

Czas przygotowania: 40 minut, 4 porcje

Smacznego!