add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Twój koszyk jest pusty

0.00 zł

Variant title
[item_qty] $0.00
Ratatouille z ziołami i kiełbasą Salchichon

Ratatouille z ziołami i kiełbasą salchichon

Składniki:

 

  • 450g Salchichon
  • 450g bakłażana
  • 450g pomidorów
  • 450g papryki
  • 450g cukini
  • 50g cukini
  • 30ml oliwy z oliwek
  • 20g bazylii
  • 15g czosnku
  • 10g tymianku
  • 10g rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Pokrój pomidory i wrzuć do wrzątku na 1 minutę, następnie włóż do lodowatej wody, następnie zdejmij skórkę, pokrój w krążki.
  2. Cukinię, bakłażany, paprykę i kiełbasę pokrój w krążki. Drobno posiekaj tymianek, rozmaryn, czosnek.
  3. Warzywa podsmaż na patelni, dopraw solą pieprzem.
  4. Warzywa i kiełbasę układaj w naczyniu do pieczenia naprzemiennie. Posyp ziołami, czosnkiem i piecz przez 15 minut w 180 stopniach.
  5. Udekoruj gotowe danie listkami bazylii.

 

Czas przygotowania: 50 minut, 4 porcje

Smacznego!